З’їли відразу і просили ще смачні пиріжки з соковитою начинкою рецепт м’якого тесту на кефірі і вершковому маслі
Дуже смачні пиріжки з соковитою начинкою з філе індички, картоплі і цибулі. Тісто виходить м’яке і здобне, його зовсім не складно приготувати, а головне ніяких дріжджів. Швидко замісив тісто, додав начинку і в духовку. Все дуже швидко і просто! Замість індички можна додати куряче філе, яловичину або баранину, тільки випікати приблизно +/-1 годину, щоб м’ясо встиг приготуватися.
Інгредієнти для тіста
1. Кефір – 250 мл
2. Масло вершкове – 100 гр.
3. Яйце – 1 шт.
4. Сіль – 1/2 ч. л.
5. Цукор – 1 ч. л.
6. Борошно – (+/-)450 гр.
7. Розпушувач – 8 гр.
Інгредієнти для начинки
1. Філе індички – 400 гр.
2. Картопля – 200 гр.
3. Цибуля – 2 пор. шт.
4. Сіль, перець чорний – за смаком
5. Масло вершкове – 50 гр.
Приготування тіста
У мисці добре змішати віночком: яйце, сіль, цукор, кефір і розтоплене (остигле) вершкове масло. Поступово підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто.
Приготування начинки
Цибулю дрібно нашаткувати. Картоплю і філе нарізати на дрібні кубики і відправити до цибулі. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. За бажанням можна додати зіру.
Стіл присипати трохи борошном. Тісто розділити 15 рівних частин. Розкачати кожну, товщиною близько 0,5-0,7 див. В центр викласти начинку. . . і сформувати трикутник, залишивши невеликий отвір. Необхідно дуже добре скріпити краю, щоб у процесі випікання вони не розійшлися.
В отвір покласти шматочок вершкового масла.
Випікати при 180⁰, орієнтовно 45 хвилин. Після змастити розтопленим вершковим маслом.